Kámen na pečení kamenina / drát 44 x 30 cm

img
 

Kámen na pečení Vám umožní připravit skvělou křupavou pizzu, chléb, pečené maso, ryby, zeleninu, pečivo slané i sladké.

Cena s DPH 499 Kč
Registrovaní zákazníci navíc získávají na příští nákup 14 věrnostních bodů
Skladem 1 ks

množství 
 
 
Kategorie: FORMY NA CHLÉB A BAGETY
Kód: or127018
Záruka: 2 roky
Výrobce: ORION
 
 

Pečicí kámen je z přírodního materiálu.

Milióny mikroskopických pórů, které absorbují vlhkost těsta a poté ji uvolňují, pomáhají udržovat vysokou teplotu v troubě.

Pizza a jiné pečivo tak dosáhnou dokonalé křupavosti.

Takto si můžeme připravit nejen pizzu, ale i běžné pečivo, různé sušenky, tortilly, maso či ryby a mnoho dalších.

Kámen na pečení má úplně jednoduché použití.

Do trouby ho umístěte do středu nebo dolů a před samotným pečením troubu předehřejte na hodně vysokou teplotu, aby se kámen nahřál.

Na kámen je lepší dát pečicí papír nebo ho posypat kukuřičnou moukou, aby se na něj pizza a pečivo nepřichytávaly.

Tuky ani oleje se pro přípravu na kameni nepoužívají.

Pozor na změny teplot – horký nepokládat na studené a naopak!

Tedy: vložit do trouby a tu nechat rozehřát, díky držátku se může vytáhnout, sundá se pokrm a vloží zpět do trouby do vychladnutí, nebo se pokrm vytáhne dřevěnou lopatkou.

Tím, že se kámen používá, tak časem získává tmavší barvu a touto patinou se zlepšují i jeho pečicí vlastnosti.

Díky absorpčním vlastnostem kamenné desky je pečivo výjimečně křupavé.

Vždy nechte kámen dostatečně vychladnout, není na něm vidět, jestli je rozpálený, či ne.

Takže s ním manipulujte velmi opatrně, abyste zamezili nebezpečí spálení.

Dbejte zvýšené opatrnosti a hlídejte děti i vaše čtyřnohé miláčky, aby se o kámen nespálili!

 

POUŽITÍ

• Pečicí kámen je křehký, proto při manipulaci s ním buďte opatrní. Pozor na mechanické nárazy (deska je z materiálu s pamětí, mikro prasklinka může být příčinou pozdějšího prasknutí kamene).

• Před prvním použitím omyjte čistou vodou bez saponátových prostředků. Ani při dalším mytí nepoužívejte žádné čisticí prostředky.

• Kámen umístěte do středu trouby a předehřejte, potom na něj umístěte pokrm.

• Mezi pokrm a kámen na pečení pokládejte pečicí papír; usnadníte si čištění a upečené jídlo se Vám bude snáze vyjímat.

• Kámen na pečení je vhodný pro plynové či elektrické trouby.

• K přípravě na kameni nepoužívejte žádné oleje ani tuky.

• K odstranění zbytků jídel použijte škrabku nebo kartáček.

• Pokud pečete maso nebo ryby, zabalte je do hliníkové fólie, aby se zachytily tuky a šťávy.

• Po upečení pokrm vyndejte, např. pomocí dřevěné lopatky.

• Kámen nesmí být vystaven TEPLOTNÍMU ŠOKU (vložený přímo do horké trouby, styk s rozpálenou plotnou, ohněm, a naopak po vyjmutí z horké trouby položený na studený podklad). Mohlo by dojít k prasknutí či rozlomení.

• Změna barvy, ať už pečením nebo po styku s potravinou, není na závadu a nemůže být předmětem reklamace.

• Není vhodný k mytí v myčce.

• Používejte kámen pouze k pečení, není určený ke krájení potravin, může dojít k poškození kamene i kuchyňských potřeb k tomu určených. Jakékoliv vrypy či drážky na povrchu nemohou byt předmětem reklamace.

• Uchovávejte na odvětraném a suchém místě při pokojové teplotě

 
 

Nastavení cookies

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby všechno fungovalo správně a dle vašich preferencí. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „OK“.

Nastavení