Kámen na pečení kamenina / drát 44 x 30 cm
Kámen na pečení Vám umožní připravit skvělou křupavou pizzu, chléb, pečené maso, ryby, zeleninu, pečivo slané i sladké.
Cena s DPH | 399 Kč |
Běžná cena | 499 Kč |
Ušetříte | 20% |
Registrovaní zákazníci navíc získávají na příští nákup | 11 věrnostních bodů |
Kategorie: | FORMY NA CHLÉB A BAGETY |
Kód: | or127018 |
Záruka: | 2 roky |
Výrobce: | ORION |
Pečicí kámen je z přírodního materiálu.
Milióny mikroskopických pórů, které absorbují vlhkost těsta a poté ji uvolňují, pomáhají udržovat vysokou teplotu v troubě.
Pizza a jiné pečivo tak dosáhnou dokonalé křupavosti.
Takto si můžeme připravit nejen pizzu, ale i běžné pečivo, různé sušenky, tortilly, maso či ryby a mnoho dalších.
Kámen na pečení má úplně jednoduché použití.
Do trouby ho umístěte do středu nebo dolů a před samotným pečením troubu předehřejte na hodně vysokou teplotu, aby se kámen nahřál.
Na kámen je lepší dát pečicí papír nebo ho posypat kukuřičnou moukou, aby se na něj pizza a pečivo nepřichytávaly.
Tuky ani oleje se pro přípravu na kameni nepoužívají.
Pozor na změny teplot – horký nepokládat na studené a naopak!
Tedy: vložit do trouby a tu nechat rozehřát, díky držátku se může vytáhnout, sundá se pokrm a vloží zpět do trouby do vychladnutí, nebo se pokrm vytáhne dřevěnou lopatkou.
Tím, že se kámen používá, tak časem získává tmavší barvu a touto patinou se zlepšují i jeho pečicí vlastnosti.
Díky absorpčním vlastnostem kamenné desky je pečivo výjimečně křupavé.
Vždy nechte kámen dostatečně vychladnout, není na něm vidět, jestli je rozpálený, či ne.
Takže s ním manipulujte velmi opatrně, abyste zamezili nebezpečí spálení.
Dbejte zvýšené opatrnosti a hlídejte děti i vaše čtyřnohé miláčky, aby se o kámen nespálili!
POUŽITÍ
• Pečicí kámen je křehký, proto při manipulaci s ním buďte opatrní. Pozor na mechanické nárazy (deska je z materiálu s pamětí, mikro prasklinka může být příčinou pozdějšího prasknutí kamene).
• Před prvním použitím omyjte čistou vodou bez saponátových prostředků. Ani při dalším mytí nepoužívejte žádné čisticí prostředky.
• Kámen umístěte do středu trouby a předehřejte, potom na něj umístěte pokrm.
• Mezi pokrm a kámen na pečení pokládejte pečicí papír; usnadníte si čištění a upečené jídlo se Vám bude snáze vyjímat.
• Kámen na pečení je vhodný pro plynové či elektrické trouby.
• K přípravě na kameni nepoužívejte žádné oleje ani tuky.
• K odstranění zbytků jídel použijte škrabku nebo kartáček.
• Pokud pečete maso nebo ryby, zabalte je do hliníkové fólie, aby se zachytily tuky a šťávy.
• Po upečení pokrm vyndejte, např. pomocí dřevěné lopatky.
• Kámen nesmí být vystaven TEPLOTNÍMU ŠOKU (vložený přímo do horké trouby, styk s rozpálenou plotnou, ohněm, a naopak po vyjmutí z horké trouby položený na studený podklad). Mohlo by dojít k prasknutí či rozlomení.
• Změna barvy, ať už pečením nebo po styku s potravinou, není na závadu a nemůže být předmětem reklamace.
• Není vhodný k mytí v myčce.
• Používejte kámen pouze k pečení, není určený ke krájení potravin, může dojít k poškození kamene i kuchyňských potřeb k tomu určených. Jakékoliv vrypy či drážky na povrchu nemohou byt předmětem reklamace.
• Uchovávejte na odvětraném a suchém místě při pokojové teplotě