Kámen na pečení kamenina / drát 44 x 30 cm

img
 

Kámen na pečení Vám umožní připravit skvělou křupavou pizzu, chléb, pečené maso, ryby, zeleninu, pečivo slané i sladké.

Cena s DPH 399 Kč
Běžná cena 429 Kč
Ušetříte 7%
Registrovaní zákazníci navíc získávají na příští nákup 39 věrnostních bodů
Skladem 1 ks

Zítra u Vás nebo na pobočce

množství 
 
 
Kategorie: FORMY NA CHLÉB A BAGETY
Kód: or127018
Záruka: 2 roky
Výrobce: ORION
 
 

Pečicí kámen je z přírodního materiálu.

Milióny mikroskopických pórů, které absorbují vlhkost těsta a poté ji uvolňují, pomáhají udržovat vysokou teplotu v troubě.

Pizza a jiné pečivo tak dosáhnou dokonalé křupavosti.

Takto si můžeme připravit nejen pizzu, ale i běžné pečivo, různé sušenky, tortilly, maso či ryby a mnoho dalších.

Kámen na pečení má úplně jednoduché použití.

Do trouby ho umístěte do středu nebo dolů a před samotným pečením troubu předehřejte na hodně vysokou teplotu, aby se kámen nahřál.

Na kámen je lepší dát pečicí papír nebo ho posypat kukuřičnou moukou, aby se na něj pizza a pečivo nepřichytávaly.

Tuky ani oleje se pro přípravu na kameni nepoužívají.

Pozor na změny teplot – horký nepokládat na studené a naopak!

Tedy: vložit do trouby a tu nechat rozehřát, díky držátku se může vytáhnout, sundá se pokrm a vloží zpět do trouby do vychladnutí, nebo se pokrm vytáhne dřevěnou lopatkou.

Tím, že se kámen používá, tak časem získává tmavší barvu a touto patinou se zlepšují i jeho pečicí vlastnosti.

Díky absorpčním vlastnostem kamenné desky je pečivo výjimečně křupavé.

Vždy nechte kámen dostatečně vychladnout, není na něm vidět, jestli je rozpálený, či ne.

Takže s ním manipulujte velmi opatrně, abyste zamezili nebezpečí spálení.

Dbejte zvýšené opatrnosti a hlídejte děti i vaše čtyřnohé miláčky, aby se o kámen nespálili!

 

POUŽITÍ

• Pečicí kámen je křehký, proto při manipulaci s ním buďte opatrní. Pozor na mechanické nárazy (deska je z materiálu s pamětí, mikro prasklinka může být příčinou pozdějšího prasknutí kamene).

• Před prvním použitím omyjte čistou vodou bez saponátových prostředků. Ani při dalším mytí nepoužívejte žádné čisticí prostředky.

• Kámen umístěte do středu trouby a předehřejte, potom na něj umístěte pokrm.

• Mezi pokrm a kámen na pečení pokládejte pečicí papír; usnadníte si čištění a upečené jídlo se Vám bude snáze vyjímat.

• Kámen na pečení je vhodný pro plynové či elektrické trouby.

• K přípravě na kameni nepoužívejte žádné oleje ani tuky.

• K odstranění zbytků jídel použijte škrabku nebo kartáček.

• Pokud pečete maso nebo ryby, zabalte je do hliníkové fólie, aby se zachytily tuky a šťávy.

• Po upečení pokrm vyndejte, např. pomocí dřevěné lopatky.

• Kámen nesmí být vystaven TEPLOTNÍMU ŠOKU (vložený přímo do horké trouby, styk s rozpálenou plotnou, ohněm, a naopak po vyjmutí z horké trouby položený na studený podklad). Mohlo by dojít k prasknutí či rozlomení.

• Změna barvy, ať už pečením nebo po styku s potravinou, není na závadu a nemůže být předmětem reklamace.

• Není vhodný k mytí v myčce.

• Používejte kámen pouze k pečení, není určený ke krájení potravin, může dojít k poškození kamene i kuchyňských potřeb k tomu určených. Jakékoliv vrypy či drážky na povrchu nemohou byt předmětem reklamace.

• Uchovávejte na odvětraném a suchém místě při pokojové teplotě